Selecteer een pagina

Origineel artikel op basis van tweet

Crypto-ondernemer Willy Woo vraagt zich af wat er zal gebeuren met USD-gesteunde stalmunten in het geval van een bankfaillissement, de gemeenschap stelt voor dat er niets goeds zou gebeuren met hen.

Prominent crypto handelaar Willy Woo heeft het onderwerp aangeroerd van hoe een mogelijk bankfaillissement invloed zou kunnen hebben op de gereguleerde stablecoins die in die banken zijn opgeslagen.

Hij vroeg deskundige Jake Chervinsky om daar commentaar op te geven; ondertussen lijken sommigen in de cryptogemeenschap te geloven dat als banken falen, stabiele munten zoals USDC en PAX dat ook zullen doen.

Vraag voor general counsel bij Compound

In zijn recente tweet heeft prominente handelaar en ondernemer Willy Woo Jake Chervinsky, general counsel bij Compound, getagd en hem gevraagd wat er kan gebeuren met gecentraliseerde gereguleerde stablecoins zoals USDC (uitgegeven door Circle en Coinbase) en Paxos Standard (PAX).

Woo vroeg zich af wat er precies zou kunnen gebeuren als het hypothetische scenario waar financiële deskundigen sinds het begin van de wereldwijde pandemie bang voor waren, zou worden doorgegeven – zouden de banken en hun USD worden opgesloten, of zou hun speciale dynamiek worden ingeschakeld?

Vraag voor @jchervinsky, in het geval van een bankfaillissement en bail-ins beginnen te werken, wat denkt u dat er zal gebeuren met gereguleerde en gesteunde stablecoins zoals USDC of PAX? Krijgt het geld dat het ondersteunt een borgtocht of is hun speciale dynamiek hier aan de orde?

Op 21 Sept. meldde Forbes dat Amerikaanse financiële instellingen, met inbegrip van banken, USD mogen opslaan voor bedrijven die stabiele munten terugkrijgen van het Office of the Comptroller of the Currency (OCC).

In die tijd zei Jeremy Allaire, CEO van de Cirkel, dat deze actie een aanzienlijke vooruitgang liet zien voor de integratie van USD-gestabiliseerde munten in het financiële systeem van de Verenigde Staten.

De Gemeenschap suggereert een negatief resultaat

In het licht van de naderende ineenstorting van de USD, die door tal van deskundigen tijdens de pandemie-gedreven lockdown dit jaar – waaronder Peter Schiff, Robert Kiyosaki en Anthony Pompliano – is voorspeld en besproken, klinkt de vraag wat er met de door de USD gesteunde stablecoins zal gebeuren niet zo abstract.

Een crisis van de USD, een bankencrisis: beide zouden in theorie invloed kunnen hebben op de gereguleerde stabiliteitsmunten die afhankelijk zijn van de USD-palen die erachter liggen.

In de commentaardraad hebben de leden van de gemeenschap vooral hun negatieve gedachten over het antwoord op de vraag van Willy Woo gedeeld.

Onder de in USD gekoppelde stalmunten is ook de meest liquide USDT die door Tether wordt uitgegeven. Als er echter geen vragen zijn over de USD-reserves die achter de USDC staan, dan doen de constante extra uitgaven van USDT vaak de wenkbrauwen fronsen en werpen ze ernstige twijfels op over het feit of het bedrijf die digitale dollars niet uit de lucht drukt – vergelijkbaar met de Amerikaanse Federal Reserve.