Selecteer een pagina

Marktanalist Willy Woo is van mening dat de marktbeweging van bitcoin binnenkort niet meer zal samenhangen met die van de traditionele markten, zoals tot nu toe het geval is geweest.

Schrijvend op zijn Twitter-account, deelde Woo gegevens van Glassnode die een duidelijke meerjaarlijkse uptrend in bitcoin adoptie laten zien.

Volgens hem maakt dit deel uit van een groeiend bewijs dat bitcoin nu functioneert als een langetermijnopslag van waarde voor een groeiend aantal HODLers. Dit, zegt hij, zal meer invloed hebben op de bitcoin prijs dan hedge fund en walvishandelaren, wat de prestaties van de bitcoin effectief zal loskoppelen van de S&P 500.

Achtergrond van Woos voorspelling

Woos voorspelling komt tegen een achtergrond van een significante correlatie tussen bitcoin en voorraden. Dit heeft in sommige kringen de vrees doen ontstaan dat macro-economische factoren zoals rentetarieven, werkloosheid en inflatie invloed zouden kunnen uitoefenen op de bitcoineprijs – en daarmee op de hele crypto-markt, die grotendeels op bitcoin uitwijkt.

Niet elke analist is het er echter mee eens dat er in feite een correlatie bestaat. Heisenberg Capital oprichter Max Keiser is van mening dat in feite bitcoin… omgekeerd gecorreleerd is aan de USD – niet aan de beurs. Hij voegt eraan toe, Laat je niet misleiden door willekeur.

De onderstaande grafieken illustreren een duidelijke correlatie tussen de voorraden en de bitcoin over een periode van vijf jaar.

Woos Ontkoppeling Voorspelling

Volgens Woo nadert de bitcoin een punt in zijn levenscyclus waar iets wat hij beschrijft als interne adoptie een grotere invloed heeft op de marktbewegingen dan investeringen uit externe bronnen. Om uit te leggen wat interne adoptie betekent, schreef hij in een tweet:

Het is de adoptie van de organische groei van HODLers op lange termijn. In tegenstelling tot hedgefondsen en walvishandelaars die kapitaal in en uit BTC verplaatsen terwijl ze handelen en hedge posities innemen.

Woos visie is dat traditionele beleggers omgaan met bitcoin als een hedge, met als onbedoeld gevolg dat er een correlatie ontstaat. Deze positie met betrekking tot mainstream bitcoin-investeringen is in lijn met die beschreven door Fortune Brainstorm Finance Co-Chair Robert Hackett in juni 2020.

Volgens Woo, echter, is bitcoins gebruikersadoptie rubicon al gekruist. Dit, zegt hij, vermindert effectief het belang van institutionele investeringen als een fundamentele drijfveer voor de prijs van bitcoin.