Selecteer een pagina

In de week daarvoor werd de hele crypto-markt overspoeld met een brede uitverkoop. Getriggerd door een versterkende dollarkoersindex (DXY) daalde de cryptomarkt samen met de grondstoffen- en aandelenmarkten.

De op een na grootste crypto-activum door markt GLB, werd Etherische ook verpletterd in de breed gebaseerde markt selloff aangezien het aan laagste punten van $314 cascaded. Vroeger in de maand, duwden de stieren van ETH prijzen omhoog naar $500. Het etherische product herstelde zich echter van zijn dieptepunten en handhaafde de stabiliteit boven de $300-steunzone, terwijl het boven de $335- en $340-niveaus herstelde.

Ethereum heeft samen met Bitcoin (BTC) gehandeld, omdat de dieptepunten vervolgens werden vastgesteld toen Bitcoin onder de $10.200 kwam. Bitcoin herstelde zich ook en handelt momenteel op $10.717.

ETH/USD-dagkaart

Op dit moment wordt Ethereum (ETH) verhandeld tegen $352.

Na de val van Bitcoin en Ethereum van de recente hoogtepunten is in de harten van velen de vraag gerezen in welke fase van de marktcyclus cryptokringen zich bevinden en wat de mogelijke uitkomsten van zon fase zullen zijn.

Analisten geven antwoorden als ether (ETH) in de buurt van het historische moment.

Een relevante vraag die wordt gesteld is of deze huidige fase de vroege inschakeling van een stierenrennen of de start van een andere berenmarkt signaleert? Kain Warwick, de oprichter van Synthetix en ook een crypto-marktspeler in de afgelopen acht jaar, heeft onlangs verklaard dat deze huidige lopende koersactie en fundamentele trend de schijn wekt van die van 2016.

Michael van de Poppe van de Amsterdamse beurs bevestigde dat de huidige marktstructuur slechts lijkt op de start en opbouw van een potentiële stierenloop, vergelijkbaar met het sentiment en de dynamiek van eind 2016.

Warwick ging verder om te verklaren dat na twee eerdere crypto-cycli te hebben meegemaakt, hij denkt dat de recente situatie van de markt parallellen trekt met die van 2016, die de kalmte voor de storm van 2017 was, dit zei hij:

Ik heb de afgelopen 6 maanden geprobeerd uit te zoeken of we in 2016 of 2017 waren. Deze laatste week heeft me stevig in het kamp van 2016 gezet. Het is schokkend hoe vergelijkbaar menselijke reacties zijn op dezelfde prikkels. Na de dump in juli 2016, kon ik niemand overtuigen om BTC te kopen @ $500…

over de mogelijke uitkomsten van deze huidige fase, had Warwick dit te zeggen:

Er gebeuren zoveel dingen tegelijk, dat het onmogelijk is om de mogelijke gevolgen van al die dingen bij te houden, laat staan de gecombineerde gevolgen van het aan elkaar naaien.

Andere commentatoren beweerden echter dat ondanks de trage prijsactiviteit die in de crypto-markt wordt geregistreerd, een parabolische groeitrend op komst is.

Chris Burniske, een partner bij Placeholder Capital, merkte onlangs op dat hij denkt dat Ethereum een marktkapitalisatie van $1 biljoen zal raken in deze marktcyclus. Andere commentatoren spraken op dezelfde manier over Bitcoin en verklaarden dat de kans op een andere exponentiële groeitrend in deze marktcyclus voor BTC waarschijnlijk is.

Ethereum echter nadert een historisch moment, want als de geschiedenis rijmt, kan ETH in de komende maanden aanzienlijk hoger klimmen, ondanks de zwakte die het op dit moment als gevolg van de terugloop van de bevolking laat zien. In een analyse van de vorige uptrends van de cryptokringen gaf Messari aan dat het veel meer pullbacks zou kunnen zien naarmate het hoger klimt.

Beeldkrediet: Shutterstock