Selecteer een pagina

Analisten zeggen dat de onbekende hacker achter de KuCoin-breuk de gestolen ERC-20 penningen op Uniswap verkoopt. Hoewel de verkoop van penningen op de Ethereum-gebaseerde gedecentraliseerde uitwisseling de hacker in staat stelt om Ether (ETH) te verkrijgen, betekent dit niet dat het wordt witgewassen.

Alle transacties op het Ethereum blokketennetwerk zijn traceerbaar met behulp van blokketenverkenners, wat betekent dat zelfs als de penningen worden omgezet in Ether, de gestolen bedragen nog steeds sporen zouden achterlaten. Dit betekent dat uitwisselingen elk uitwisselingsadres dat verbonden is met het besmette geld kunnen (en waarschijnlijk ook zullen) opschorten.

De 1-dagenkaart van Ether. Bron: TradingView.com

Pogingen om direct na een overtreding tientallen miljoenen dollars aan opgespoorde middelen te verkopen, zijn riskant. Alle grote beurzen zijn alert en in dit specifieke geval bevroor Tether (USDT) de fondsen die gekoppeld zijn aan de KuCoin-hack.

Zoals Cointelegraph eerder meldde, zeiden Bitfinex en Tether chief technical officer Paolo Ardoino dat Tether $33 miljoen aan USDT bevroor, maar Ardoino benadrukte in een vervolgverklaring dat er strenge richtlijnen zijn die moeten worden gevolgd om fondsen te bevriezen. Hij legde uit:

Tether kan beslissen om fondsen te bevriezen in 2 situaties. – wetshandhaving / verzoek van de toezichthouder – fondsen worden naar oninbare adressen gestuurd (volledig naar eigen goeddunken) Deze mogelijkheid geeft crypto-gebruikers niet het recht om deel te nemen aan stomme oplichterij of minder aandacht te besteden.

Met Tether die de fondsen en grote beurzen actief volgt, zoals Binance en Bybit die door KuCoin zijn gecontacteerd, is het steeds moeilijker geworden om de fondsen te verkopen. KuCoin CEO Johnny Lyu zei:

We staan in contact met vele grote crypto-uitwisselingen zoals Huobi, Binance, OKEx, BitMax en Bybit, maar ook met blokketenprojecten, veiligheidsagentschappen en wetshandhavers om hieraan te werken. Er zijn enkele effectieve maatregelen genomen, en we zullen binnenkort met meer details komen.

De hacker verkocht de ERC-20 tokens om ETH te verkrijgen, maar de transacties en Ethereum adressen kunnen worden getraceerd met behulp van Etherscan.

Aangezien de bestaande grote gedecentraliseerde uitwisselingen geen privacy-oplossingen hebben, zouden de ERC-20-munten sporen achterlaten voor de uitwisselingen. Daarom zijn veel analisten niet bang dat de beweging en de verkoop van Ether-munten op de markt de prijs van Ether onder druk zullen zetten.

Wordt Uniswap de favoriete bestemming voor gestolen munten?

Volgens Ardoino heeft de verkoop van de gestolen ERC-20 penningen op een decentrale beurs als Uniswap interessante gevolgen.

Hij stelde voor dat in de toekomst gedecentraliseerde uitwisselingen privacyoplossingen zoals vertrouwelijke transacties implementeren om de gebruikers aan te spreken. Ardoino zei: