Selecteer een pagina

Bitcoin (BTC) begint de week met het duwen voor $11.000 terwijl het gedrag zich voortzet, maar het gevaar van gaten in de toekomst blijft bestaan.

Cointelegraph kijkt naar vijf factoren die de Bitcoin-prijsactie in de komende week zouden kunnen beïnvloeden.

Troefbelastingdossiers zie $11.000 BTC-prijsstuit.

Zondag zorgde voor een onverwachte oppepper voor Bitcoin na een week van glansloze prijsprestaties. Dit was te danken aan een onderzoek naar de belastinggegevens van de Amerikaanse president Donald Trump, waarvan de resultaten werden gepubliceerd door de New York Times.

De details omvatten enkel $750 in belasting die door Troef in zijn verkiezingsjaar 2016 wordt betaald, terwijl geen verdere verbindingen met Rusland – een belangrijke bron van geschil op het ogenblik.

Toch kan de publicatie gevolgen hebben voor de kansen van Trump in de aanloop naar de verkiezingen van dit jaar, en de markten zullen scherp toezien op nieuwe turbulentie.

Trump zelf had lang en hard gevochten om zijn belastinggegevens geheim te houden.

Het is totaal nep nieuws; verzonnen, nep, reageerde hij tijdens een persconferentie van het Witte Huis.

BTC/USD klom naar $11.000 op zondag, maar raakte toch weerstand bij ongeveer $10.950 om terug te keren naar de niveaus van de perstijd, net onder $10.900.

Dat markeert de bovenkant van het wekelijkse bereik van de cryptocurrency, die er niet in is geslaagd om ofwel een uitbraak of een storing buiten de zone tussen $10.000 en $11.000 te produceren.

BTC/USD 7-dagenkaart. Bron: Coin360

Bitcoin is langer dan ooit boven de 10.000 dollar geweest.

Ondanks het feit dat er niet meer dan $11.000 aan vooruitgang is geboekt, bewijst Bitcoin deze maand echter nog steeds dat de stieren het bij het rechte eind hebben.

Zoals verschillende analisten op zondag al opmerkten, heeft BTC/USD nu langer dan ooit tevoren gehandeld in $10.000 – 64 dagen op maandag.

Anthony Pompliano, de mede-oprichter van Morgan Creek Digital, vatte de stemming voor cryptocurrency sceptici samen…

Bitcoin heeft een record van 63 dagen op rij boven de $10.000 doorgebracht en toont alleen maar tekenen van een stijging, zo staat er in een tweet te lezen.

De markt bewijst dat u het bij het verkeerde eind hebt. Er is altijd tijd om te capituleren en mee te doen aan het feest.

Anderen zijn van mening dat vijf cijfers nog steeds een kans hebben om uit elkaar te vallen. Als de steun afneemt, blijft het nog steeds openstaande futureshiaat van de CME-groep bij $9.600 ongetest.

In een analyse op zaterdag benadrukte Cointelegraph Markten-analist Michaël van de Poppe de kloof als waarschijnlijke uitkomst van een bearish scenario voor Bitcoin, waarbij de huidige niveaus cruciaal zijn om de mogelijkheid van een duwtje in de rug te houden.

De Bitcoin-basisprincipes kunnen me niet schelen

Nog steeds ziet het er sterker uit dan ooit, maar de essentiële basisprincipes van het Bitcoin-netwerk blijven de toewijding van de mijnwerkers benadrukken.

Zowel de gemiddelde hasjsnelheid als de moeilijkheidsgraad van de week bleven bullish toen de week begon, met een moeilijkheidsgraad van 5,1% bij de volgende aanpassing over vijf dagen.

De vorige aanpassing kende een gezonde stijging van 11,4%, waardoor de concurrentie onder mijnwerkers voor blokbeloningen werd onderstreept. Destijds beschreef kwantumanalist PlanB de stap desondanks als als uurwerk, komende vier maanden na Bitcoins laatste bloksubsidie halvering en in lijn met het gedrag na de vorige halveringen.

Het gemiddelde hasjtarief, een onnauwkeurige maar in grote lijnen bruikbare indicator voor netwerkondersteuning, was ondertussen weer omhoog aan het trillen naar hoogtepunten van alle tijden na het raken van 143 exahashes per seconde (EH/s) eerder in september.

Bitcoin 7-daagse gemiddelde hasjkoers 1-maands grafiek. Bron: Blokketen

De DXY-sterkte kan de BTC niet vernietigen.

Het Trump-verhaal had weinig invloed op een essentiële metriek voor de Amerikaanse dollar, waarmee Bitcoin de afgelopen maanden een sterke inverse correlatie heeft laten zien.

De Amerikaanse dollar-index (DXY) bleef stabiel toen het belastingverhaal toesloeg, nadat hij een week lang hoger was geklommen.

DXY steekt USD tegen een mandje met valutas van handelspartners en heeft zijn positie sinds medio september aanzienlijk verbeterd. Zoals Cointelegraph rapporteerde, heeft dit sterk bijgedragen tot de neerwaartse druk op BTC/USD. Desondanks heeft Bitcoin de afgelopen week beter stand gehouden dan verwacht, wat suggereert dat de relatie met de index mogelijk aan het afnemen is.

U.S. dollar valuta index 1-maands grafiek. Bron: TradingView

Vorige week voorspelde statisticus Willy Woo op voorhand dat Bitcoin binnenkort haar banden met de traditionele markten zou achterlaten, inclusief andere veilige havens zoals goud.

In de tussentijd heeft elke beslissende stap in DXY echter nog steeds het potentieel om het prijstraject van Bitcoin op korte termijn te beïnvloeden.

150 miljoen dollar KuCoin hackfondsen in beweging…

De Bitcoin-markten zouden wat tijd kunnen besteden aan het worstelen met de gevolgen van de grote hack van de Zuid-Koreaanse beurs KuCoin, die naar schatting de op drie na grootste in de geschiedenis is.

In totaal 150 miljoen dollar, een aantal van de gestolen fondsen van de beurs vervolgens verplaatst naar Uniswap, een populaire geautomatiseerde markt maker, of AMM, gebruikt om DeFi tokens en andere cryptocurrencies te verhandelen.

Volgens de controlebron Whale Alert, hebben miljoenen dollars in verschillende penningen de afgelopen twee dagen de geïdentificeerde bronnen van gestolen geld aan Uniswap nagelaten.

De hack had niet direct betrekking op Bitcoin en BTC/USD leek weinig geschokt door de gebeurtenissen – iets wat in schril contrast staat met voorgaande jaren toen de hacks vaak grote prijsvolatiliteit veroorzaakten.