Selecteer een pagina

Om te zeggen dat Ripple die vorig jaar een belang in MoneyGram heeft verworven het XRP-leger heeft opgewonden, is een understatement. Het bedrijf bezit nu 10% van de gewone aandelen van MoneyGram na een investering van maar liefst 50 miljoen dollar. MoneyGram, in ruil daarvoor, maakt gebruik van de XRP-gebaseerde betalingstechnologie van Ripple voor zijn internationale transacties.

Nu heeft de CEO van Ripple – het bedrijf achter de XRP cryptocurrency – onlangs laten doorschemeren dat het bedrijf in de nabije toekomst nieuwe acquisities en deals zal gaan inkopen.

Meer aankopen in komende maanden

In de laatste aflevering van Ripple Drop merkte Brad Garlinghouse op dat de Coronavirus-crisis de meeste sectoren van de wereldeconomie, waaronder grensoverschrijdende betalingen, in de war heeft gestuurd. Hij heeft er echter alle vertrouwen in dat ze geld over de hele wereld zullen blijven verplaatsen, aangezien er nog steeds een groot aantal migrerende werknemers is die geld naar huis moeten sturen.

Ondanks de pandemie die bedrijven tot op zekere hoogte vertraagt, heeft Ripple nog steeds een voorraad van 200 miljoen dollar die eind vorig jaar in een financieringsronde van de Serie C werd opgehaald. Garlinghouse merkte op dat het in San Francisco gevestigde bedrijf van plan is om dit kapitaal en andere sterke punten te gebruiken om zijn bedrijf te laten groeien en meer deals te scoren in de komende maanden.

We moeten voorzichtiger zijn met zakelijke beslissingen, maar we zullen waarschijnlijk ook, vanwege de sterke punten waar we vandaan komen, kijken naar hoe we het bedrijf strategisch kunnen laten groeien en, weet je, kijken naar deals, kijken naar investeringen en mogelijke overnames in de komende maanden.

Naar aanleiding van deze opmerkingen is Ripples geruchtenmolen nu roddels aan het uitkramen dat het bedrijf van plan zou kunnen zijn om crypto-kredietverlener Nexo over te nemen. Anderen stelden zelfs voor dat Ripple een deal zou kunnen sluiten met een groot technologisch bedrijf als Google, Facebook of Amazonegebied.

Advertentie

Het is de moeite waard om erop te wijzen dat Ripple, naast MoneyGram, vorig jaar heeft geïnvesteerd in het opstarten van het Logos Network voor betalingen. Het bedrijf Fintech nam in september 2019 ook een IJslandse crypto-handelsonderneming Algrim over.

Groei en innovatie stimuleren

Ripple heeft nog geen nieuwe aanwinst aangekondigd. Ondertussen heeft het bedrijf Fintech onlangs een non-profit organisatie gelanceerd die zal werken aan de verbetering van de ontwikkeling en de adoptie van het decentrale XRP grootboek.

De XRP Ledger Foundation, die op 24 september van start is gegaan, streeft naar verbetering op verschillende gebieden, waaronder governance, wijzigingen in de kerncode en de validators om de groei en innovatie in het XRP Ledger een impuls te geven.

Ripple CTO David Schwartz zei:

De mensen achter de XRP Ledger Foundation dragen al geruime tijd bij aan de ontwikkeling en het succes van het XRP Ledger. Via de Foundation zullen zij anderen ondersteunen en middelen ter beschikking stellen voor het bouwen van toepassingen en infrastructuur voor de gemeenschap. Wij en de gemeenschap hebben de afgelopen 8 jaar gewerkt aan een drastische verhoging van de decentralisatie, de prestaties en de functieset van het XRP-grootboek en blijven zich inzetten voor de toekomstige groei en innovatie van het grootboek onder leiding van de Foundation.