Selecteer een pagina

Procureurs die technologiebedrijf Nvidia vertegenwoordigen, betoogden onlangs dat de lopende gerechtelijke procedure zijn investeerders niet het recht geeft om toegang te krijgen tot de interne verslagen van het bedrijf met betrekking tot de crypto rage van 2017 en 2018, meldde Law360.

Nvidia ziet een proces van de klasse-actie onder ogen dat beweert dat het investeerders misleidde over hoeveel zijn opbrengst zich baseerde op de mijnwerkers die zijn grafische verwerkingseenheden tijdens de stierenrennen van 2017 kochten.

De eisers beweren dat Nvidia na de lancering van haar GPU gewijd aan digitale valuta in mei 2017, d.w.z. de Crypto SKU, alleen de verkoop van de SKU aan mijnwerkers toeschreef aan de vraag van de mijnwerkers met een bloklading. De aanklagers berekenen de mijnwerkers van de blokbeloning $ 1 miljard waarde van de populaire GPU-verkoop van de Nvidias GeForce, die Nvidia eiste door videogamers in 2017 werden gekocht.

Het kostuum beweert ook dat Nvidia ,,valse en misleidende openbare verklaringen betreffende de interne controles, de vooruitzichten, en de inkomens van het bedrijf gaf. De eis brengt verder lasten met zich mee dat Nvidia tegelijkertijd $147 miljoen waarde van zijn aandelen ,,aan kunstmatig opgeblazen prijzen verkocht.

Nadat de digitale valutabel uiteenspatte en de vraag van de mijnwerkers van de blokbeloning opdroogde, had Nvidia moeite om zijn GPU-inventarissen te ontladen en zag hij tegen het einde van 2018 een daling van 30% van zijn aandelenprijs.

Tijdens een hofverschijning op 17 Sept. in het Hof van Delaware van de Verenigde Staten van Chancery, debatteerde het representatieve advies van Nvidia dat de aanklagers in het geval er niet in zijn geslaagd om een ,,geloofwaardige basis te tonen voor waarom Nvidia zou moeten worden gedwongen om de gevraagde documenten te overhandigen.

Per blokketenplaats Cointelegraph, kritiseerde Patrick Gibbs van Cooley LLP de keus van de aanklagers om ,,op een document verslag bij proef te rusten zonder levende verklaring aan hun doel aan te bieden voor het eisen dat Nvidia omhoog zijn interne documenten aanbiedt. Gibbs debatteerde ook dat het voorgelegde bewijsmateriaal bewijst dat de investeerders achter het kostuum momenteel voorraad in Nvidia bezitten en zo een rente in het geval handhaven.

Het hof droeg beide partijen op om post-trial briefings in te dienen, waarin de redenen van Nvidia voor het niet overhandigen van haar interne dossiers aan de orde kwamen.

Nieuw bij Bitcoin? Bekijk CoinGeeks Bitcoin voor beginners sectie, de ultieme gids om meer te weten te komen over Bitcoin, zoals oorspronkelijk voorzien door Satoshi Nakamoto- en blockchain.