Selecteer een pagina

Novogratz: Gevaarlijke tijd om in voorraden te zijn, Bitcoin heeft meer upside dan goud.

Galaxy Digital CEO Michael Novogratz legt uit waarom het een gevaarlijke tijd is om nu op de beurs te zijn, in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Terwijl bearish op de dollar, Novogratz is bullish op bitcoin en goud, maar denkt dat bitcoin heeft meer opwaartse dan goud.

Gevaarlijke tijd om op de beurs te zijn, Bitcoin kopen

Miljonair investeerder en Galaxy Digital CEO Michael Novogratz verklaarde zijn visie op de beste investeringen als de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november naderen in de aflevering van CNNs Markets Now show.

Ik denk dat we op korte termijn de high in de Nasdaq zagen, we zagen de high in Apple, we zagen de high in Tesla, begon hij eraan toe te voegen dat de Nasdaq gemakkelijk kan handelen tot 10.000, nog eens 10%, 11% vanaf hier.

Benadrukkend dat de verkiezing slechts ongeveer 40 dagen weg is, zei Novogratz: Ik denk dat tussen nu en de verkiezingen, de volatiliteit hoog blijft en het risico toeneemt. Hij werkte het uit:

Ik denk dat het echt een gevaarlijke tijd is om op de markt te zijn. Ik heb veel risicos genomen en wacht op betere, meer duidelijkheid en betere toegangspunten… Ik denk wel dat de verkoop van de dollar een trend zal zijn die zich voortzet.

Er zal een tijd zijn om weer aandelen te kopen, maar ik denk dat met deze verkiezing letterlijk 40 dagen weg, als Biden wint, hij de belastingen verhoogt en hij verhoogt de vermogenswinstbelasting, het meest specifiek. De ,,markt gaat niet dat goed verteren, hij nam van nota, toevoegend, ,,ik denk Biden gaat winnen. De miljardair-investeerder onthulde verder: Ik kom de Nasdaq tekort, ik kom wat Apple tekort, [en] ik kom Tesla tekort.

Over het onderwerp van de bitcoin, benadrukte hij dat de cryptocurrency enige correlatie heeft met de Nasdaq en de S&P, maar zei: Ik geloof niet dat dat een langdurige correlatie is.

Om zijn punt te illustreren, beschreef hij: Als de Nasdaq vandaag 5% zou dalen, zou bitcoin waarschijnlijk lager zijn, niet hoger. Maar ik denk dat je die correlaties gaat zien afbreken. Het macroverhaal is zo veelbelovend voor het korten van de dollar, het gaan van lang goud, en het gaan van lange crypto. En we zien meer en meer adoptie. Op de vraag of een gemiddelde belegger een bitcoin zou moeten bezitten, bevestigde hij:

Ja, ja. De gemiddelde belegger zou 1% tot 3% van zijn portefeuille in bitcoin moeten hebben. Het is een geweldige hedge.

In mijn leven en in de geschiedenis van de onafhankelijke centrale banken hebben we nooit een omgeving gehad waarin de centrale bank en de schatkist niet meer onafhankelijk zijn. Ze zijn hetzelfde. De schatkistafdruk, en de centrale bank koopt. En dus weten we niet wat er gaat gebeuren. De mate van onzekerheid rond de fiatvaluta, rond de dollar, rond de inflatie moet beduidend hoger zijn dan ooit tevoren, vervolgt hij.

Novogratz besprak ook het goud en de redenen waarom hij de voorkeur geeft aan bitcoin. Ik denk dat goud en bitcoin zeer gelijkaardige troeven zijn. Waarom ik bitcoin beter vind, is dat het veel eerder in de adoptiecyclus is, maakte hij bekend. Als je goud wilt kopen, weet je hoe je goud moet kopen. Het is nog steeds een pijn in de rug om bitcoin te kopen. En dus zijn er bedrijven zoals de onze en Fidelity en veel van hen die overuren maken om het makkelijker te maken voor mensen om te kopen … en zich veilig te voelen als gevolg van bitcoin.

Terwijl hij gelooft dat de prijs van goud zal stijgen, verwacht Novogratz dat de prijs van de bitcoin in twee jaar tijd zal stijgen tot $50.000, 5X vanaf hier. De miljardair belegger concludeerde:

Ik ben een echte stier op goud. Ik ben een echte stier op bitcoin. Ik denk dat bitcoin meer op zijn kop heeft.

Wat vind je van Mike Novogratzs visie op bitcoin? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.

Beeldkredieten: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Koop Bitcoin zonder een cryptocurrency exchange te bezoeken. Koop hier BTC en BCH.

Disclaimer: Dit artikel is uitsluitend bedoeld ter informatie. Het is geen direct aanbod of uitnodiging tot het doen van een aanbod om te kopen of te verkopen, of een aanbeveling of goedkeuring van producten, diensten of bedrijven. Bitcoin.com geeft geen investerings-, belasting-, juridisch of boekhoudkundig advies. Noch het bedrijf, noch de auteur is verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies veroorzaakt of beweerdelijk veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of het vertrouwen op enige inhoud, goederen of diensten vermeld in dit artikel.