Selecteer een pagina

Met slechts 21 miljoen uit te geven Bitcoin (BTC) blijft er iets minder dan 2,5 miljoen BTC over voor de mijnbouw.

In een tweet zei ChartBTC dat het Bitcoin-netwerk al over de 18,5 miljoen BTC-markering in omloop was. Dit betekent dat er minder dan 2,5 miljoen BTC over is, oftewel ongeveer 11,9% van de totale Bitcoin die gegenereerd moet worden.

ChartBTC wees erop dat de helft van de resterende 2,5 miljoen BTC in de komende vier jaar zal worden gedolven. Sinds het ontstaansblok in 2009 heeft het Bitcoin-netwerk al drie keer gehalveerd, de derde keer in mei van dit jaar. Aangezien de uitgifte van nieuwe munten elke vier jaar wordt gehalveerd, wordt verwacht dat de laatste Bitcoin pas in 2140 wordt gedolven. Na dat jaar kan er geen nieuwe Bitcoin meer worden gedolven.

Bron: ChartBTC

Zoals Cointelegraph eerder meldde, dacht een groep van acht Crypto Valleydeskundigen dat de laatste halvering anders was dan in het verleden, omdat meer mensen overwegen hun spaargeld in BTC op te slaan.

Sinds begin 2020 is de institutionele vraag naar Bitcoin gestaag toegenomen. Nieuwe onderzoeksgegevens toonden aan dat institutionele beleggers van plan zijn om hun Bitcoin-toewijzingen te verhogen, ongeacht de kortetermijnverlagingen van de prijs. Door zijn investering in MicroStrategy is het grootste staatsinvesteringsfonds ter wereld nu eigenaar van 577,6 BTC.