Selecteer een pagina

Bitcoin-bericht. Epische Hack Homie. Niet je sleutels niet je munten. Neem nog een privacy les van KuCoin oplichters…

De ijdelheidsadressen in het Bitcoin (BTC) netwerk stellen gebruikers in staat om de publieke (zichtbare) sleutel van de portemonnee van een gebruiker aan te passen. Deze mogelijkheid werd meerdere malen gebruikt door hackers om vernederende brieven te sturen naar hun slachtoffers en de gemeenschap. Het lijkt erop dat de recente vernietigende KuCoin-hack geen uitzondering was.

Bitcoin-bericht. Epische Hack Homie

Vandaag, 28 september, heeft het team van KuCoin Singapore-based cryptocurrency exchange de officiële post-mortem op zijn laatste multi-miljoen BTC hack bijgewerkt. Drie adressen in het Bitcoin (BTC) netwerk werden daar genoemd als verdacht onder Ethereum (ETH), Tether (USDT), XRP, Litecoin (LTC), Stellar (XLM) en andere grote netwerkportemonnees.

Afbeelding door KuCoin

De activiteit op de drie bovengenoemde adressen kan worden gevolgd met behulp van de Bitcoin (BTC) blockchain explorer. Het toont aan dat het eerste adres, 1NRsEQRg5EjmJHbPUX7YADVPcPzCQBkyU7, gisteren betrokken was bij enkele transacties met ijdelheidsadressen, 27 september. De eigenaar van deze adressen deelde enkele woorden met ons.

Afbeelding per blokhutstoel

Als we enkele symbolen van de ijdelheidsadressen verwijderen, kunnen we spottende berichten lezen die een van de oudste Bitcoiner-mottos oproepen:

BTC-bericht. Epische Hack Homie. Niet je sleutels, niet je munten. Stuur me 1 BTC.

Twee andere adressen hebben ook te maken met de ijdelheidsportefeuilles. Een analyse van de activiteit van de adressen 12FACbewf5Fy9nmeaLQtm6Ugo5WS8g2Hay en 1TYyommJW3uhjhcnHhUSuTQFqSBAxBDPV toont een close reader een ander bericht van de hackers.

Afbeelding per blokhutstoel

Hackers gaven toe dat een dergelijke aanval zeer pijnlijk is voor de slachtoffers en raadden aan om zeer voorzichtig te zijn met transactie-uitvoer. Ze voegden ook talrijke bedreigingen toe met behulp van volwassen taal.

Moeten we Monero gebruiken?

In juli van dit jaar, toen de Twitter-accounts van beroemdheden en de diensten van cryptocentra massaal werden gehackt, deelden de boosdoeners ook enkele aankondigingen met behulp van ijdelheidsadressen. Ze benadrukten dat Bitcoin-transacties gemakkelijk te volgen zijn en raadden crypto-liefhebbers aan om in plaats daarvan Monero (XMR) te gebruiken.

De hacker van de tjilpen krijgt een bericht op zijn #Bitcoin adres pic.twitter.com/S22EdBOUYf – Eljağ�•­oom💥 (@Eljaboom) 16 Juli, 2020.

Eagle-eyed Bitcoiners konden hun berichten lezen als:

Lees gewoon de transactie-uitvoer. U neemt een risico als u Bitcoin gebruikt voor uw Twitterspel. Bitcoin is traceerbaar. Waarom niet Monero?

Opgemerkt moet worden dat dezelfde tactiek werd gebruikt door de KuCoin-hackers. Vanityadressen worden samen met het doelwit gebruikt, maar er worden slechts kleine fracties van Bitcoin (BTC) naar hen gestuurd.