Selecteer een pagina

De Bitcoin-opties houden stand, ondanks de expiraties van vrijdag die meer dan $1B bedroegen. Zoals een week geleden voorspeld, was de vervaldatum een rookgordijn. In feite was het resultaat het tegenovergestelde van de verwachte crash op de CME, met Open Rente en Volumes die consistent blijven.

Volgens gegevens van Skew, verliep $7B waarde van contracten vorige maand op 28 Augustus 2020, met de Open Rente die door 32% in minder dan een week daalt. Het herstel was echter nog niet voltooid, en de prijs op de spotbeurzen daalde al snel met 10% binnen een week na afloop.

Deze keer is er tot nu toe geen prijsdaling op de spotbeurzen geweest. In feite is de prijs van Bitcoin sinds 24 september met $400 gestegen. Deze vervaldatum had geen negatieve invloed op de prijs, ondanks het feit dat de on-chain metriek de huidige Bitcoin-markt als een bearish markt blijft projecteren.

De open rente en het handelsvolume op de derivatenbeurzen hebben zich nog niet hersteld en het bearish sentiment is duidelijk. Zal er, aangezien er geen koersdaling is op de spotbeurzen, een volledig herstel zijn naar het niveau van midden augustus?

Hoewel dit onwaarschijnlijk lijkt, kan het gebeuren dat de levering van Bitcoin aan spotbeurzen zich herstelt. Op het moment van schrijven was de instroom het laagst in een maand. In feite was er op 26 september een enorme daling van de instroom, een daling van 59% – de grootste daling in 99 dagen.

De daling van de instroom zal het aanbod in toom houden, maar de vraag moet op de spotbeurzen toenemen. Bitcoin wordt uit de portemonnee getrokken en de vraag wordt verder gesmoord. De prijs is echter niet erg responsief omdat de volatiliteit en het verhandelde volume laag is, in vergelijking met andere activa in de markt zoals DeFi-projecten en Ethereum.

Meer dan 5000 BTC werd buiten de beurzen om overgedragen naar onbekende portefeuilles na de vervaldatum in drie transacties, op basis van Whale Alerts updates. Hoewel 82% HODLers winstgevend blijven, hebben ze geen ongerealiseerde winsten geboekt op de beurzen. In plaats daarvan verplaatsen de walvissen geld naar buiten de beurzen.

De participaties van institutionele beleggers zijn sinds hun laatste aankoop met 7-8% in de totale waarde gedaald en er lijkt hier een stukje van de puzzel te ontbreken.

Ondanks het bearish sentiment, voeden korte broeken op BitMEX lange contracten en het verschil is bijna 2,5x.

Hoewel deze inconsistenties in het bearish sentiment in de spot- en derivatenbeurzen kunnen wijzen op een rally terug naar medio augustus, wijzen andere factoren zoals het lage handelsvolume op zowel de spot- als de derivatenbeurzen op het tegendeel. Volgens Willy Woos Bitcoin Volatility Chart is de 60-dagen volatiliteit op 5.55, met dezelfde daling van meer dan 50% sinds medio augustus.

De netwerkvolatiliteit is laag, en tenzij het zich in de komende weken met meer dan 50% herstelt, lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat het niveau van de Bitcoin-spot en de derivatenbeurzen medio augustus wordt bereikt.