Selecteer een pagina

Investeerders wachten op de impact van de recente onthullingen over de financiën van Trump. IMAGE: Shutterstock

Kortom, Openbaringen over de persoonlijke financiën van Trump baren sommige beleggers zorgen.

De Aziatische markten worden gesteund door de beter dan verwachte industriële prestaties van China.

Crypto markten blijven stabiel ondanks KuCoin hack.

In het weekend richtten de marktbewakers hun collectieve oog op de belastingaangiften van Donald Trump. Volgens een onderzoek van de New York Times betaalde de president slechts $750 aan federale inkomstenbelasting in 2016 en 2017, en geen inkomstenbelasting in 10 van de afgelopen 15 jaar.

Terwijl de markten gesloten waren voor het weekend, is de prijs van goud in de vroege handel gedaald. Het onderzoek benadrukte ook dat Trump verantwoordelijk is voor $421 miljoen aan leningen, die in de komende vier jaar moeten worden terugbetaald.

Amerikaanse beleggers hebben de laatste tijd de acties van Trump op het scherpst van de snede doorstaan. Vorige week nog werden ze opgeschrikt door de weigering van Trump om zich te committeren aan een vreedzame machtsoverdracht als hij de komende Amerikaanse verkiezingen zou verliezen.

Foreign-exchange markten bewogen zich snel, en handelaren brachten de rest van de prijsstelling van vorige week door in volatiliteit voor wat naar verwachting een hobbelige winter zal zijn, zegt een woordvoerder van AAX, s werelds eerste digitale activabeurs aangedreven door de London Stock Exchange.

Met het eerste debat dat dinsdag tussen de Voorzitter en de democratische uitdager Joe Biden zal plaatsvinden, zullen de markten met een scherp oog toekijken.

Crypto houdt zich rustig

De Aziatische markten werden ondertussen door China gestimuleerd om beter dan verwachte winsten te boeken deze maand, wat suggereert dat de wereldwijde ineenstorting niet zo erg kan zijn als gevreesd werd door de mensen. Ook de vroege handel in Europa neemt het nieuws goed op.

In crypto deed de angst voor het aflopen van $1 miljard aan Bitcoin-futures-contracten op vrijdag weinig om de marktprijzen te bewegen.

De prijs van Bitcoin steeg in het weekend met 1,1% en steeg in de afgelopen 24 uur nog eens met 1,91%.

Elders bleven crypto-prijzen in de hele gemeenschap veerkrachtig, zelfs nadat hackers bijna 200 miljoen dollar aan op Ethereum gebaseerde cryptocurrencies hadden gestolen van de KuCoin beurs.

Typisch, hackers dumpen hun horde na de gebeurtenis, maar projecten ingehaald in de misdaad gehandeld snel, bevriezing van 130 miljoen dollar voordat het kon worden verplaatst.

De gasprijzen van Ethereum zijn ondertussen gedaald tot de laagste in zes weken, omdat de DeFi-rage – met name de opbrengstteelt – voorlopig rustiger lijkt te zijn geworden. Gisteren bedroegen de transactiekosten 2.248 dollar, een daling ten opzichte van 14,6 dollar op 2 september.

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. De activiteit van DeFi zou kunnen beginnen af te nemen – het verminderen van het aantal transacties dat door de Ethereum-blokketen gaat. DeFi-handelaars zouden op zoek kunnen gaan naar andere blockchains op zoek naar hoge rendementen, maar lagere transactiekosten. Een andere mogelijkheid is dat laag 2 oplossingen die bovenop het ethereum zijn gebouwd, de overtollige activiteit opzuigen en zo voorkomen dat de transacties de blokketen verstoppen.

Wat de reden ook is, crypto zag er verrassend rustig uit terwijl Wall Street zich zorgen maakt.