Selecteer een pagina

De oprichter van Barstool Sports, Dave Portnoy, verloor in 2017 50.000 dollar aan bitcoin toen hij met het geld een keychain hardware portemonnee verloor.

Hij onthulde dit op donderdag 24 september, in een verschijning op Anthony Pomplianos Pomp Podcast. Portnoy onthulde ook dat hij bitcoin kocht voor $14.000 en verkocht voor $16.000 tijdens de stierenloop van 2017.

In gesprek met Pomp, de oprichter van de sportblog, die nu maanlicht als beurshandelaar heeft, had hij een paar keuzewoorden voor bitcoin, die hij omschreef als één grote Ponzi-regeling waarbij alle marktpartijen proberen te voorkomen dat ze de tas in de hand houden.

Portnoys 50.000 dollar BTC-verlies

Na het binnenspringen tijdens de stormloop van 2017 zei Portnoy dat hij ongeveer $50.000 aan BTC kocht bij $15.000 of $16.000. Tales From the Crypt podcast oprichter Marty Bent hielp Portnoy naar verluidt met de aankoop en gaf hem vervolgens een sleutelhanger hardware portemonnee met de opgeslagen middelen.

Portnoy verloor vervolgens de sleutelhanger, wat resulteerde in zijn voorgoed verloren bitcoin.

Door het incident te rationaliseren, wees Portnoy erop dat hij nog steeds verlies zou lijden op zijn investering in 2017, gezien het huidige prijsniveau, zelfs als hij de sleutelhanger niet zou verliezen. Hij beweert dat zijn belangrijkste probleem met de bitcoin is dat het onmogelijk is om de marktbewegingen te begrijpen of te voorspellen.

Met zijn ervaring als voorbeeld, zei hij:

Deze laatste ronde, ik denk dat ik op een gegeven moment 1,25 miljoen dollar had. Het ging omhoog, ging omlaag en ging terug en ik dacht dat ik niet weet wat… dit is, en het is te veel geld om het niet te weten… Het is bijna alsof je naar een sportwedstrijd kijkt. Mijn team verloor, ik wedde op -2, mijn team verloor met 3, ik verloor mijn geld. Met bitcoin, is er geen reden. Ik heb geen idee waarom het omhoog of omlaag gaat.

One Big Ponzi Scheme

Portnoys algemene indruk van bitcoin en crypto, zegt hij, is die van een markt zonder solide fundamenten, met als enige prioriteit het doorgeven van het verlies aan iemand anders. Minder dan onder de indruk van de prestaties van zijn crypto-investeringen, merkte Portnoy op:

Ik begrijp wat jullie denken. Voor mij is het een ponzi-schema dat je binnenkomt, en je hoeft alleen niet degene te zijn die de tas vasthoudt. Het is niet anders dan de aandelenmarkt. Iedereen pompt zijn eigen [munt].