Selecteer een pagina

Krijg dagelijks crypto briefings en wekelijkse Bitcoin-marktrapporten die direct in uw inbox worden afgeleverd.

Deel dit artikel

Crypto-beurs Bitfinex heeft twee van Europas beste aandelenindexen – de Europe 50 en de DAX 30 – naar haar futuresbeurs gebracht. De indexen zullen verhandelbaar zijn met behulp van eeuwigdurende contracten en de markten zullen 24 uur per dag open zijn, wat een unieke voorsprong geeft op de aandelenmakelaars.

Bitfinex Bridge Aandelen en Crypto

Bitfinex heeft officieel twee aandelenindexfutures op haar derivatenhandelsplatform gelanceerd. Eeuwigdurende contracten voor de Europa 50-index, ontwikkeld door indexprovider STOXX, en de Duitse DAX 30 gingen vandaag om 9:00 uur UTC live.

De Europa 30 index verzamelt de top blue chips aandelen van het continent, waaronder grote merken als Nestle, Vodafone, LOreal en Barclays. De top 30 van Duitse bedrijven bestaat uit de DAX 30-index.

Crypto beurzen zoals Phemex hebben eerder eeuwigdurende contracten voor goud genoteerd, maar dit is het eerste geval van een beursnotering van aandelenproducten op een cryptocurrencybeurs. Dit opent de deur naar cross-asset trading strategieën op Bitfinex, waardoor handelaren kunnen profiteren van unieke situaties in de Europese aandelenmarkt.

De contracten van Bitfinex zullen non-stop worden verhandeld, in tegenstelling tot de werkelijke aandelenmarkten. Hierdoor zou dit het ideale speelveld kunnen worden voor handelaren om in te spelen op gebeurtenissen die zich voordoen wanneer de aandelenmarkt gesloten is.

Toestemmingloze derivatenprotocollen zoals Synthetix hebben indices als het Japanse NIKKEI 225 en het Britse FTSE 100 op een rijtje gezet. De vraag naar deze instrumenten is echter nog steeds niet groot.

Met een eenvoudiger on-ramp naar Bitfinex in vergelijking met Synthetix, de gecentraliseerde beurs staat een betere kans op het aantrekken van crypto handelaren op zoek om te ploeteren in de aandelenmarkten zonder versnippering van hun kapitaal over verschillende financiële markten.

Deel dit artikel