Selecteer een pagina

Na het nieuws van een veiligheidsinbreuk die resulteerde in het verlies van meer dan 200 miljoen dollar aan penningen op KuCoin, reageerden veel projecten snel om te voorkomen dat het bezit van de gebruikers werd verplaatst naar andere beurzen.

Sprekend aan Cointelegraph, zei KuCoin Globale CEO Johnny Lyu minstens $129 miljoen van de penningen die in de inbreuk worden beïnvloed en de Bitcoin (BTC), Ether (ETH), en ERC20 hete portefeuilles die worden beïnvloed waren ,,veilig of in een positie die moet worden teruggekregen. Hoewel in eerste instantie werd gemeld dat hackers wegkwamen met 150 miljoen dollar aan penningen, kwam het totaal volgens nieuwe schattingen dichter in de buurt van 200 miljoen dollar.

Hackers hebben een aantal ERC20-munten gestolen als onderdeel van de diefstal, maar veel projecten reageerden snel op de breuk.

Leden van het Ocean Protocol-team hebben naar verluidt meer dan 21 miljoen OCEAN-gebruiksmunten bevroren, met een waarde van ongeveer 7,8 miljoen dollar op het moment van schrijven. Het project heeft sindsdien aangekondigd dat het een harde vork van zijn contract initieert om de nadelige gevolgen van de hack om te keren voor iedereen die ervoor kiest om de nieuwe versie van het contract aan te nemen.

Naast de 33 miljoen dollar aan penningen die in cryptos zijn uitgewisseld, bevroor Bitfinex en Tether (USDT), verklaarde KuCoins Lyu dat de entiteiten 2 miljoen dollar extra stopten op OMNI en TRON. De CEO zei dat KuCoin samen met VIDT_Datalink $14 miljoen van de gestolen 14,49 miljoen VIDT-penningen heeft bevroren en teruggevorderd en met Covesting heeft gewerkt om $560.000 COV-penningen te bevriezen en terug te krijgen. Akropolis heeft naar verluidt ook alle AKRO transacties gepauzeerd en het bekende adres van de hacker op een zwarte lijst gezet.

Voor andere projecten waren andere oplossingen nodig om de middelen van de gebruikers na de inbreuk te beschermen, waaronder swaps.

Lyu zei dat KuCoin had gewerkt met Silent Notary om zijn SNTR-contracten te upgraden en 78,9 miljard van de gestolen penningen te vervangen, of ongeveer 100.000 dollar. KuCoin werkte ook met het Orion-protocol om een 3,81 miljoen ORN-muntenruil te voltooien, ter waarde van ongeveer 8,8 miljoen dollar op het moment van schrijven, en met Velo Labs om 120 miljoen VELO-munten te herplaatsen en te vervangen die naar het adres van de hacker zijn overgedragen, ter waarde van ruwweg 70,8 miljoen dollar. Kardiachain heeft naar verluidt 9 miljoen dollar van de 524.948.751 KAI gestolen van 2.976 portemonnees na een muntwissel teruggekregen.

Aleph werd ook gedwongen om drastische maatregelen te nemen nadat het project op zijn blog meldde dat 8,5 miljoen ALEPH – ongeveer 1,2 miljoen dollar – was gecompromitteerd in de breuk. Het project verklaarde dat het penningen had heruitgegeven op een nieuw slim contract, met het vorige adres en penningen achterhaald.

Niet alle maatregelen zijn zo effectief geweest. In een serie tweets op 27 september meldde crypto tracker Whale Alert dat de KuCoin hackers 540.000 Synthetix Network tokens (SNX) – met een waarde van ongeveer 2,7 miljoen dollar – hadden verplaatst in verschillende transacties naar onbekende portemonnees. Het project heeft op het moment van publicatie nog geen verklaring afgegeven op zijn Twitter-account of blog.

Rapporten over de omvang van de inbreuk zijn aan de gang, maar Lyu verklaarde dat KuCoin bereid is om alle door de hack getroffen gebruikersfondsen volledig te dekken via haar verzekering. De CEO zei dat de uitwisseling zal volledig hervatten alle activiteiten binnen een week.